Aktiviteter

Möten, kaffedrickning och middagar i all ära, men en gemensam – icke jobbrelaterad – aktivitet kan vara det som sätter pricken över i på konferensvistelsen. 

Har Ni egna idéer hjälper vi såklart till att ordna vad som önskas, men följande övningar är sådant som uppskattats av tidigare gäster:

Kallbad

Vissa påstår att man inte riktigt upplevt Varberg om man inte testat havsbad. Varbergs kallbadhus, uppfört 1903 i morisk stil och flera gånger utsett till en av Sveriges vackraste byggnader, är öppet året om och ligger några minuters promenad från Gästis. 

Här kan man nakenbada i skilda herr- och damavdelningar, båda utrustade med bastu.

Tidsåtgång: 2-3h

Kulturell stadsvandring

Varbergsprofilen Peter Börjesson bjuder på kunskap, anekdoter och många skratt när han guidar genom Varbergs gator.

Tidsåtgång: Från ca 1h

Bad med Lenin

I hotellets källare ligger Sveriges internationellt mest omskrivna badanläggning. Låt er omslutas av ångande värme i vår kopia av Lenins numera rivna favoritbad i Sankt Petersburg.

Tidsåtgång: 1-2h

Kulturquiz

Vår quizmästare Pär låter er gnugga geniknölarna med sina klurigheter i paradgenren kultur och litteratur, eller skapar på beställning ett quiz med ett annat för Er helt skräddarsytt tema.

Tidsåtgång: Efter önskemål

Lasse Diding

Den pensionerade hotelldirektören, kleptomanen, narcissisten, provokatören, alkoholisten och filmstjärnan Lasse Diding berättar underhållande historier om sig själv, om Varberg och om hotellet, som han byggt upp och drivit under trettio år.

Tidsåtgång: Efter önskemål

Whiskyprovning

Lokala buteljerarna Patrik och Mikael från SELECTED MALTS bjuder på smakprov ur såväl sitt eget sortiment som från internationella berömdheter, och berättar om allt från lagringstekniker till skotska tweedkavajer.

Tidsåtgång: 1-2h