• Svenska
  • English

Våra konferenssalar

Våra konferenssalar

Hugo Gerlachsalen

Vår största – och nyaste – konferenssal ligger i Ehrenpohlska huset i anslutning till Gästis Kafé & Matsalar. Här ryms upp till 90 personer och salens form och storlek möjliggör alla typer av sittningar för såväl större som mindre sällskap. Salen är tillägnad Hugo Gerlach, en känd industriman och personlighet i det tidiga 1900-talets Varberg.

Antal platser i Hugo Gerlachsalen
U-sittning med bord: ca 30p
Skolsittning med bord: ca 55p
Sittning kring öar: ca 60p
Biosittning utan bord: ca 90p
Golvyta ca 80 kvm.
Salen är tillgänglighetsanpassad.


Otto Torellsalen

På översta våningen i Torellska huset med magnifik utsikt över Engelska parken (Torells gamla trädgård) och med sex meters takhöjd ligger Otto Torells sal. Synliga takbjälkar, en takkrona i brons och en Rörstrandkakelugn i nationalromantisk stil hjälper till att bevara rummets sekelskiftesprägel. Otto Torell var en världskänd polarforskare som föddes och växte upp i huset som senare blev Hotell Gästis.

Antal platser i Otto Torellsalen
Styrelsesittning: 24p
Skolsittning med bord: 16p
Sittning i cirkel utan bord: ca 20p
Biosittning utan bord: ca 40p
Golvyta ca 38 kvm.


Strindbergssalen

Salen namngiven efter Sveriges störste författare ligger på första våning i Torellska huset och pryds av böcker, bokomslag, författarporträtt samt repliker av Strindbergs oljemålningar. Tapeten är densamma som prydde Strindbergs arbetsrum i Blå Tornet i Stockholm.

Antal platser i Strindbergssalen
Styrelsesittning: 20p
Skolsittning med bord: 12p
Sittning i cirkel utan bord: ca 15p
Biosittning utan bord: ca 30p
Golvyta ca 32 kvm.


Selma Lagerlöfs sal

Selmas sal på bottenplan i Torellska huset är inredd i Mårbackastil med månskenslampor, bokskåp, inramade bokomslag och ett imponerande långbord med plats för minst 16 ”kavaljerer”.

Styrelsesittning: 17


Sigmund Freudrummet

Vårt minsta konferensrum rymmer 8-10 personer varav en på divanen. Med tidstypiskt möblemang och bilder på Sigmund och hans värld är det lätt att drömma sig tillbaka till det tidiga 1900-talets Wien.

Styrelsesittning: 9