Våra konferenssalar

Gästis har fem konferenssalar, alla med sin speciella stil och utrustade med nödvändig teknik. Runt om på hotellet finns dessutom gott om gemensamma utrymmen för gruppdiskussioner och debatt.

Nedanstående antal per sittning är rekommenderat maxantal. Är ni några fler än vad som anges? Kontakta oss för att se vad vi kan lösa!

Vi erbjuder flera olika konferenspaket och, för de som önskar, aktiviteter, såsom bad i vårt omtalade Leninbad, stadsvandring eller kanske en kulturquiz?

Vår restaurang Gästis Kafé & Matsalar erbjuder specialkomponerade middagar, allt efter önskemål.

Vid frågor eller speciella önskemål – kontakta oss. I princip allt är möjligt att ordna!

Hugo Gerlachsalen

Vår största konferenssal ligger i Ehrenpohlska huset i anslutning till vår restaurang Gästis Kafé & Matsalar. Här ryms upp till 80 personer och salens storlek och form möjliggör de flesta typer av sittningar för såväl större som mindre sällskap. 

Hugo Gerlach var en framstående industriman och personlighet i det tidiga nittonhundratalets Varberg. Hans privatpalats ”Gerlachska huset” låg mitt i centrala Varberg och revs 1977 trots massiva protester från varbergarna. Gerlachs gamla matsalsfönster finns att beskåda innanför entrén till Gästis Kafé & Matsalar.


U-sittning med bord: 30 p
Skolsittning med bord: 55 p
Gästabudssittning med bord: 56 p
Biosittning utan bord: 80 p
Sittning kring öar: 50 p

Salen är tillgänglighetsanpassad

kvm: 80

Strindbergsalen

Sveriges störste författare har givit namn åt salen på första våning i Torellska huset. Här samsas böcker, bokomslag och författarporträtt med repliker av Strindbergs oljemålningar. Tapeten är densamma som prydde Augusts arbetsrum i Blå Tornet i Stockholm.


Styrelsesittning: 17 p (inkl. ordförande)
Skolsittning med bord: 12 p
Sittning i cirkel utan bord: 15 p
Biosittning utan bord: 30 p

kvm: 32

Selma Lagerlöfs sal

Selmas sal på bottenplan i Torellska huset är inredd i Mårbackastil med månskenslampor, bokskåp, inramade bokomslag och ett imponerande långbord med plats för minst 16 ”kavaljerer”.


Styrelsesittning: 20 p (inkl. ordförande)

kvm: 30

Sigmund Freudrummet

Vårt minsta konferensrum rymmer 8-10 personer varav en på divanen. Med tidstypiskt möblemang och Vårt minsta konferensrum rymmer 8-10 personer varav 1 på divanen. Med tidstypiskt möblemang och bilder på Sigmund och hans värld är det lätt att drömma sig tillbaka till det tidiga 1900-talets Wien.


Styrelsesittning: 9 p

kvm: 22

Otto Torellsalen

På översta våningen i Torellska huset med magnifik utsikt över Engelska parken (Torells gamla trädgård) På översta våningen i Torellska huset med magnifik utsikt över Engelska parken (Torells gamla trädgård) och med sex meters takhöjd ligger Otto Torells sal. En takkrona i brons och en Rörstrandkakelugn i nationalromantisk stil hjälper till att bevara rummets sekelskiftesprägel. Otto Torell var en världskänd polarforskare som föddes och växte upp i huset som senare blev Hotell Gästis.


Styrelsesittning: 21 p
Skolsittning med bord: 16 p
Sittning i cirkel utan bord: 20 p
Biosittning utan bord: 40 p

Ingen hiss till denna sal.

kvm: 38